Λογιστικό γραφείο GDLOGIC, κατασκευές ιστοσελίδων, κατασκευές e-shop, κατασκευές προγραμμάτων, ασφάλειες εθνική ασφαλιστική, Λογιστικά Β’ Κατηγορίας, Απλογραφική Μέθοδος, Λογιστικά Γ’ Κατηγορίας, Διπλογραφική Μέθοδος, Λογιστικές υπηρεσίες για ιδιώτες, επανασχεδιασμός ιστοσελίδων, επανασχεδιασμός e-shop, wordpress site, woocommerce e-shop, responsive web design, responsive e-shop woocommerce, responsive site wordpress, φορολογικά νεά, φορολογικά άρθρα

Είναι σαν να μπαίνει νάρκη στα φορολογικά έσοδα και τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων. Το εκρηκτικό μείγμα επιβαρύνσεων σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες και αμειβόμενους με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών έχει προκαλέσει ήδη ένα πρωτοφανές κύμα διακοπών εργασιών στις εφορίες και λογιστές εκτιμούν πως ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

Το ξεκαθάρισμα του τοπίου, αναφορικά με τις εισφορές εντός των ημερών, αναμένεται να δημιουργήσει τσουνάμι πελατών στα γραφεία τους, με φορολογούμενους οι οποίοι είτε κλείνουν τα βιβλία τους, είτε μετατρέπουν τις εταιρείες τους σε Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές, την τελευταία «μόδα» στην οποία υποχρέωση ασφάλισης έχει μόνο ο διαχειριστής και όχι οι μέτοχοι.

Τα στοιχεία τα οποία έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν ότι τη διετία 2015-2016 , 105.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα έκλεισαν τα βιβλία τους, χωρίς να υπάρξει μέχρι σήμερα νέα έναρξη επαγγέλματος στον ίδιο Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

Πρακτικά, περίπου ένα στα είκοσι φυσικά και νομικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα, κατέβασαν ρολά για την εφορία, είτε διότι δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στα βάρη της κρίσης, είτε με στόχο να γλιτώσουν από το τσουνάμι φόρων και τελών, ρισκάροντας τη συνέχισή της δραστηριότητάς τους, σε καθεστώς παραοικονομίας. Από το 2011 έως σήμερα, οι διακοπές εργασιών φτάνουν τις 250.000.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.forologikanea.gr

 

 

Φορολογικά Νεά