Λογιστικό γραφείο GDLOGIC, κατασκευές ιστοσελίδων, κατασκευές e-shop, κατασκευές προγραμμάτων, ασφάλειες εθνική ασφαλιστική, Λογιστικά Β’ Κατηγορίας, Απλογραφική Μέθοδος, Λογιστικά Γ’ Κατηγορίας, Διπλογραφική Μέθοδος, Λογιστικές υπηρεσίες για ιδιώτες, επανασχεδιασμός ιστοσελίδων, επανασχεδιασμός e-shop, wordpress site, woocommerce e-shop, responsive web design, responsive e-shop woocommerce, responsive site wordpress, φορολογικά νεά, φορολογικά άρθρα

Τουλάχιστον 250.000 φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και λοιπά αναγκαστικά μέτρα είσπραξης της Εφορίας μέσα στο 2017, ενώ, με το τέλος της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε, ο αριθμός των φορολογουμένων που δεν μπορούν να κινήσουν τις καταθέσεις τους θα αντιστοιχεί στον πληθυσμό της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και του Ηρακλείου μαζί. Το 2016 έκλεισε με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων να μην επιτυγχάνει τον μνημονιακό στόχο της επιβολής των αναγκαστικών μέτρων, σύμφωνα με τον οποίο τουλάχιστον το 55% των οφειλετών για τους οποίους μπορούν να επιβληθούν αναγκαστικά μέτρα θα έπρεπε ήδη να βρίσκονται με «μπλοκαρισμένα» βιβλιάρια καταθέσεων.

Ετσι, οι φορολογικές Αρχές θα κληθούν να επιταχύνουν τους ρυθμούς επιβολής αναγκαστικών μέτρων, προκειμένου να επιτύχουν τους ανανεωμένους στόχους. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι κάθε μήνα που θα περνάει περίπου 25.000 οφειλέτες του Δημοσίου θα αντιμετωπίζουν τα αναγκαστικά μέτρα της Εφορίας. Ηδη 850.000 έχουν βρεθεί «εκτός αγοράς». Διότι μπορεί η ΓΓΔΕ να «έχασε» τον μνημονιακό στόχο, αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες επέβαλαν τα αναγκαστικά μέτρα -με κυριότερο τη δέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού- σε 150.000 οφειλέτες μέσα σε μόλις ένα 12μηνο.

Οι φορολογικές Αρχές καλούνται κάθε χρόνο να εκπληρώσουν έναν ποσοστιαίο στόχο. Το ποσοστό ορίζεται ως εξής: ο αριθμός των φορολογουμένων για τους οποίους έχουν ήδη ληφθεί αναγκαστικά μέτρα είναι ο αριθμητής. Ο παρανομαστής είναι ο αριθμός των φορολογουμένων εις βάρος των οποίων μπορούν να ληφθούν μέτρα.Το 2016 έκλεισε με τον πληθυσμό των φορολογουμένων εις βάρος των οποίων μπορούν να κινηθούν οι Αρχές να φτάνει στα 1,7 εκατομμύρια. Από αυτούς, το σκληρό πρόσωπο της Εφορίας έχουν ήδη γνωρίσει οι 826.211, με βάση τα στοιχεία του Νοεμβρίου, ενώ μόνο ο Δεκέμβριος έφερε τουλάχιστον 20.000-25.000 επιπλέον «παρεμβάσεις». Κι ενώ ο στόχος για ολόκληρο το 2016 ήταν οι Αρχές να «πιάσουν» ένα ποσοστό της τάξης του 55%, μέχρι και τον Νοέμβριο η σχετική μέτρηση έδειχνε μόλις 49%. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι μόνο στο 3μηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου έγιναν περίπου 52.000 δεσμεύσεις λογαριασμών και λοιπών μέτρων, οι περισσότερες από κάθε άλλο τρίμηνο κατά τη διάρκεια των μνημονιακών ετών.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.forologikanea.gr

 

 

Φορολογικά Νεά