Λογιστικό γραφείο GDLOGIC, κατασκευές ιστοσελίδων, κατασκευές e-shop, κατασκευές προγραμμάτων, ασφάλειες εθνική ασφαλιστική, Λογιστικά Β’ Κατηγορίας, Απλογραφική Μέθοδος, Λογιστικά Γ’ Κατηγορίας, Διπλογραφική Μέθοδος, Λογιστικές υπηρεσίες για ιδιώτες, επανασχεδιασμός ιστοσελίδων, επανασχεδιασμός e-shop, wordpress site, woocommerce e-shop, responsive web design, responsive e-shop woocommerce, responsive site wordpress, φορολογικά νεά, φορολογικά άρθρα

Σε ένα φορολογικό χάος κινούνται φορολογούμενοι και αγορά. Διανύουμε το δεύτερο δεκαήμερο του 2017 και μέχρι στιγμής, πολίτες και επιχειρήσεις δεν γνωρίζουν τι ακριβώς ισχύει για το πλαστικό χρήμα, επικρατεί αλαλούμ με τις εισφορές για όσους αμείβονται με μπλοκάκια αφού δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές εγκύκλιοι, συνεχίζονται τα προβλήματα με τις ηλεκτρονικές δηλώσεις «πόθεν έσχες», ενώ στις εφορίες χθες επικρατούσε ένταση και εκνευρισμός από ιδιοκτήτες Ι.Χ. που ήθελαν να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους.

Η κυβέρνηση από το καλοκαίρι του 2015 προετοίμαζε τις διατάξεις για τις πληρωμές και το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ορίου με πλαστικό χρήμα. Έγιναν νόμος του κράτους στις 22 Δεκεμβρίου 2016 και ενώ τυπικά είναι σε ισχύ υπάρχουν πολλά ζητήματα του όλου εγχειρήματος που στοχεύει στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, παραμένουν ακόμη σε εκκρεμότητα αφήνοντας τους φορολογούμενους στην αναμονή και το τοπίο ακόμη θολό.

Τα ερωτήματα των φορολογούμενων πληθαίνουν, καθώς δεν γνωρίζουν ποιες δαπάνες εξαιρούνται από τις πληρωμές με πλαστικό χρήμα, αλλά και τι θα γίνει με τις αποδείξεις που έχουν από επισκέψεις σε γιατρούς και ιατρικά κέντρα που δεν έχουν εγκαταστήσει ακόμα μηχανήματα POS. Ειδικά για τις ιατρικές δαπάνες, σύμφωνα με τον νόμο η έκπτωση φόρου θα παρέχεται στους φορολογούμενους μόνο εάν αυτές έχουν πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονικό χρήμα.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.forologikanea.gr

 

 

Φορολογικά Νεά