Λογιστικό γραφείο GDLOGIC, κατασκευές ιστοσελίδων, κατασκευές e-shop, κατασκευές προγραμμάτων, ασφάλειες εθνική ασφαλιστική, Λογιστικά Β’ Κατηγορίας, Απλογραφική Μέθοδος, Λογιστικά Γ’ Κατηγορίας, Διπλογραφική Μέθοδος, Λογιστικές υπηρεσίες για ιδιώτες, επανασχεδιασμός ιστοσελίδων, επανασχεδιασμός e-shop, wordpress site, woocommerce e-shop, responsive web design, responsive e-shop woocommerce, responsive site wordpress, φορολογικά νεά, φορολογικά άρθρα

Οι σκληροί φόροι και οι υψηλές εισφορές που πρέπει να καταβάλουν οι φορολογούμενοι το 2017 αναγκάζουν την κυβέρνηση να επαναφέρει το σχέδιο καταβολής του φόρου εισοδήματος έως και 6 μηνιαίες δόσεις αντί των τριών διμηνιαίων που ισχύουν σήμερα. Με τον τρόπο αυτό εκτιμούν στελέχη του οικονομικού επιτελείου ότι θα διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι έτσι ώστε να καταφέρουν σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον να πληρώσουν τους φόρους και τις εισφορές τους. Ταυτόχρονα το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται σε αλλαγές στο βασικό έντυπο Ε1 προκειμένου να λυθούν προβλήματα που σχετίζονται με τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, κυρίως εκείνων με παράλληλη ασφάλιση.

Φέτος στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι το ηλεκτρονικό σύστημα να ανοίξει νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και συγκεκριμένα στα μέσα Απριλίου (αντίστοιχη προσπάθεια έγινε και το περυσινό έτος χωρίς όμως επιτυχία). Ανεξάρτητα από το πότε θα ανοίξει η εφαρμογή, η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος θα καταβληθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ενώ εφόσον συμφωνήσουν οι πιστωτές της χώρας για μηνιαία πληρωμή των δόσεων, η τελευταία θα πληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου. Εφόσον η εκκαθάριση των δηλώσεων ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου, νωρίτερα θα έρθουν και τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ με την πρώτη δόση να καταβάλλεται στα τέλη Ιουλίου ή στα τέλη Αυγούστου σε πέντε δόσεις με την τελευταία εντός του 2017.

Οπως προαναφέρθηκε, στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζουν αλλαγές στο βασικό έντυπο προκειμένου να υπολογιστούν σωστά οι εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες που ασφαλίζονται σε περισσότερα του ενός ταμεία. Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή το σύστημα δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα εισοδήματα κάποιου φορολογούμενου, ο οποίος είναι ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ. Στο βασικό έντυπο Ε1 εμφανίζεται το σύνολο των εισοδημάτων από το ελευθέριο επάγγελμα, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτός ο υπολογισμός των εισφορών για κάθε ταμείο ξεχωριστά (έχουν διαφορετικές εισφορές). Στο νέο έντυπο εξετάζεται κάθε πηγή εισοδήματος να αναγράφεται σε ξεχωριστό κωδικό.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.forologikanea.gr

 

 

Φορολογικά Νεά