Λογιστικό γραφείο GDLOGIC, κατασκευές ιστοσελίδων, κατασκευές e-shop, κατασκευές προγραμμάτων, ασφάλειες εθνική ασφαλιστική, Λογιστικά Β’ Κατηγορίας, Απλογραφική Μέθοδος, Λογιστικά Γ’ Κατηγορίας, Διπλογραφική Μέθοδος, Λογιστικές υπηρεσίες για ιδιώτες, επανασχεδιασμός ιστοσελίδων, επανασχεδιασμός e-shop, wordpress site, woocommerce e-shop, responsive web design, responsive e-shop woocommerce, responsive site wordpress, φορολογικά νεά, φορολογικά άρθρα

Χιλιάδες ειδοποιητήρια αναμένεται να συντάξουν τις επόμενες ημέρες οι προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ, των ελεγκτικών κέντρων και των Ειδικών Συνεργείων Ελέγχου, καλώντας φορολογούμενους για τους οποίους έχει εκδοθεί ή πρόκειται να δοθεί εντολή ελέγχου έως τις 31 Μάϊου 2017.

Η δεξαμενή από την οποία θα προκύψουν τα ειδοποιητήρια, περιλαμβάνεται τα 1,3 εκατομμύρια ΑΦΜ φορολογουμένων για τα οποία ο ελεγκτικός μηχανισμός έχει στοιχεία από διάφορες λίστες και τα οποία μπήκαν τον προηγούμενο διάστημα σε διαδικασία προτεραιοποίησης ανάλογα με τις ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων φοροδιαφυγής με βάση συγκεκριμένα κριτήρια επικινδυνότητας.

Με τα ειδοποιητήρια τα οποία ξεκινά να συντάσσει ο ελεγκτικός μηχανισμός, θα ενημερώνονται οι «ύποπτοι» φορολογούμενοι ότι έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν τις εκκρεμότητές τους με την εφορία, με τις «ευνοϊκές» σε σχέση με τα όσα ισχύουν σήμερα, διατάξεις για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και καταβάλλοντας υψηλούς φόρους, θα μπορούν να γλιτώσουν από τις ποινικές κυρώσεις για ενδεχόμενες πράξεις φοροδιαφυγής που θα βεβαιωθούν σε βάρος τους.

Πρακτικά, αυτοί οι φορολογούμενοι είναι εκείνοι οι οποίοι συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να καταβάλλουν τον οβολό τους στα ταμεία του δημοσίου, στο πλαίσιο της ρύθμισης οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων. Διότι, όσοι δεν αισθάνονται κοντά την «ανάσα» της εφορίας, μάλλον δύσκολα θα αποφασίσουν να τρέξουν στις Δ.Ο.Υ για να υποβάλλουν οικειοθελώς δηλώσεις, καταβάλλοντας φόρους και προσαυξήσεις που μπορεί να φτάνουν έως και το 56,25% του κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου ,στα νομικά (ΑΕ-ΕΠΕ) πρόσωπα ο συντελεστής μπορεί να φτάσει το 25,92% χωρίς εντολή ελέγχου και 27,12% με εντολή ελέγχου. Στα φυσικά πρόσωπα κυμαίνεται από 48,6% χωρίς εντολή ελέγχου, με εντολή ελέγχου φτάνει το 50,85% και με προσωρινό προσδιορισμό φόρου στο 56,25%. Η εναλλακτική βέβαια, ιδίως μετά τις αποφάσεις των δικαστηρίων αναφορικά με το χρόνο παραγραφής, είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Το ρίσκο, βαρύνει τον φορολογούμενο.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.forologikanea.gr

 

 

Φορολογικά Νεά